Urheilun huumaa oman pääni sisällä ja Team Sportia Riihimäen välineillä

team sportia.jpg

En ole vieraillut urheiluliikkeissä pienoiseen hetkeen, sillä vaikka olenkin urheilua harrastava henkilö, välineeni ovat pysyneet harvinaisen hyvin koossa, vaikka ne ovatkin joskus joutuneet kestämään rajumpaa käyttöäni. Urheilulajeista olen kerennyt harrastamaan todella montaa eri lajia elämäni aikana, joskin urheileminen on vähentynyt nuoruusvuosieni jälkeen aika paljon ajanpuutteen vuoksi. Nykyisenä pääharrastuksenani toimii salibandy, jonka ohella teen yleensä jotakin pienempää oheisharjoittelua, kun fiilis sattuu osumaan kohdilleen. Pitäisin itseäni urheilutaustani vuoksi moniosaajana urheilussa, joskaan en olekaan ollut virtuoosi missään lajissa, vaan olen aina liikkunut puhtaasti urheilemisen ilosta.

Olin huomannut Riihimäellä ollessani Team Sportia Riihimäen ja ideanani oli, että kävisin vilkuilemassa ainakin liikkeen salibandyvarusteita, sillä vaikka varusteeni ovatkin suhteellisen hyvässä kunnossa, minun pitäisi ostaa salibandymailaani uusi lapa. Muunlaisetkin urheiluvälineet tulevat kyllä olemaan katsastuslistallani ja olen esimerkiksi harkinnut uuden jääkiekkomailan ja sisäpelikenkien ostamista, jonka vuoksi aioinkin kiertää liikkeen kaiken mahdollisen ajan kanssa, jotta saisin valikoimasta riittävän kattavan fiiliksen ja osaisin ehkä saada ideaa, mitä urheiluvälineitä haluaisin tulevaisuudessa ostaa, jos rahani eivät riittäisikään kaikkiin ostoksiin tällä kertaa.

Team Sportia on koko Suomen laajuinen urheiluliikeketju, joka on valtaosalle suomalaisista hyvinkin tuttu, varsinkin jos urheilu kuuluu omalle harrastuslistalle jossakin muodossa. Astuessani liikkeen sisätiloihin, eteeni avartui avara ja perinteisen näköinen urheiluliike, jossa vaikuttaisi ensisilmäyksellä olevan välineitä jokaiseen tarpeeseen. Lähes välittömästi sisäänkäynnin jälkeen löydän liikkeen kenkävalikoimat, joita katselen aina mielenkiinnolla. Nähtävillä on useampia erilaisia vapaa-ajan kenkiä eri valmistajilta, jotka ovatkin näin kesäisin ainakin omalla ostoslistallani. Vapaa-ajan kenkien lisäksi liikkeestä oli löydettävissä jalkineita muutakin urheilua varten, kuten juoksemiseen, jalkapalloon ja sisäpeleihin.

Vietettyäni hetken kenkiä katsellen, siirryin liikkeen salibandytarvikkeiden ääreen. En tiedä onko Riihimäen Team Sportia poikkeus, mutta ainakin heidän salibandymailaosastonsa oli omistettu yksinomaan Oxdogin mailoille. Liikkeessä oli toki muiden valmistajien salibandyvälineitä, mutta mailojen osalta näin ei kuitenkaan ole. Mailojen lisäksi täältä oli saatavilla muita salibandyvarusteita, kuten grippejä, maalivahdin varusteita ja kaipaamiani lapoja. Onnekseni löysin myös etsimäni Fat Pipen lavan, jota olin alun perinkin päättänyt tulla hakemaan muun käyskentelyni ohessa. Testailin paikan mailoja vielä pienoisen tovin, mutta päätin kuitenkin liikkua katsomaan liikkeen muuta tarjontaa, sillä olin tavallaan löytänyt etsimäni.

Kuntosalilla käyvät löytävät liikkeestä laajan valikoiman erilaisia tekstiilejä ja välineitä, jotta treenaaminen voisi olla miellyttävää ja tehokasta. Tämän lisäksi paikasta on löydettävissä välineet kaikkiin muihin lajeihin, kuten jalkapalloon, tennikseen, sulkapalloon, pingikseen ja koripalloon.

Urheiluvälineiden lisäksi tämä kerros piti sisällään vinon pinon erilaisia tekstiilejä kaikenlaiseen ulkoiluun, vapaa-aikaan ja urheilemiseen. Esimerkiksi vaeltamista harrastavat yhyttävät liikkeestä hyvin hengittävän varustuksen kaikkiin sääoloihin. Tämän lisäksi Team Sportia Riihimäessä on todella laaja skaala erilaisia merkkivaatteita miehille, naisille ja lapsille, joita on mahdollista myös sovitella liikkeen sovituskopeissa maksimaalisen istuvuuden varmistamiseksi. Tavallisempien tekstiilien lisäksi löysin liikkeestä vielä uimiselle omistetun nurkkauksen, jossa oli näytillä useampia uimapukuja niin miehille kuin naisillekin, jonka lisäksi tarjolla oli erilaisia räpylöitä, uimalaseja ja snorkkeleita.

Pintakerrosta kierreltyäni huomasin portaat alakertaan, jonne meninkin välittömästi katsomaan liikkeen jäljelle jäänyttä valikoimaa. Portaikossa itsessään oli moninainen valikoima erilaisia lippiksiä, mutta koska en käytä päähineitä, siirryin portaikoista eteenpäin liikkeen pohjakerrokseen. Tämä kerros yllätti minut täysin, sillä se oli omistettu täysin jääkiekolle ja valikoima oli uskomattoman monipuolinen näin lievästi sanottuna, sillä täältä oli löydettävissä varmastikin kaikki jääkiekkoa varten mitä toivoa saattaa.

En ole ikinä harrastanut jääkiekkoa, mitä nyt välillä käynyt talvisin lätkimässä ulkojäillä, vaikka se olikin lapsena minun suurin haaveeni. Halusin olla tuohon aikaan jääkiekkomaalivahti ja vaikka vuodet ovatkin vierineet, koen edelleenkin isoa vetoa jääkiekkoa ja sen maalivahtitouhuja kohtaan. Sen vuoksi aloitinkin maalivahtivarusteiden katselulla ja testailulla, joita tässä kerroksessa oli mukava valikoima aina patjoista kypäriin luin hanskoista kilpiinkin. Tässä tuo aika sitten kuluikin; kokeilemalla eri valmistajan valmistamia varusteita ja fantasioimalla pääni sisällä, että olisin Stanley Cup -finaalien aloittava maalivahti..

Hetkeni unelmoitua aloin katselemaan myös muita jääkiekkovarusteita, joita tosiaan oli vaikka muille jakaa. Erityinen maininta pitää antaa jääkiekkomaila- ja luistinvalikoimalle, jotka ovat kuin loputtomiin jatkuvaa riviä. Minulla itselläni on jo tuliterät luistimet, mutta katsoin mielenkiinnosta liikkeen luistinvalikoiman läpi, sillä halusin nähdä millä ammattilaiset pelaavat. Täältä niin piinkova ammattilainen kuin ensikertalainen löytää jaloilleen sopivat luistimet hintatasosta riippumatta. Luistimien lisäksi liikkeen mahtava mailavalikoima tarjoaa lähes varmasti jokaiselle jotakin. Erilaisia mailatyyppejä on löydettävissä kymmenittäin kaikilta tunnetuimmilta mailavalmistajilta. Kaikki mailat sattuivat sillä hetkellä myös olemaan rajussa kesäalennuksessa, sillä useiden satojen eurojen hintaiset mailat olivat jopa 70% alennuksessa. Löydettyäni lavan, en kuitenkaan ollut niin Roope Ankkana, että olisin voinut harkita uutta jääkiekkomailaa.

Taivuttelin mailoja aikani, jonka lisäksi vertailin eri jääkiekkopelaajien lapojen käyryyksiä. Olin kuitenkin ollut liikkeessä tässä vaiheessa jo pidemmän ajan, jonka vuoksi vatsa alkoi muistuttelemaan, että olisi syytä maksaa haluamani lapa ja siirtyä eteenpäin. Team Sportia Riihimäen jäädessä selkäni taakse tuumailen, että paikan jääkiekkomailavalikoima on muistettava lähempänä ulkojäitä ja kun lompakko taas antaa myöden!

Lisätietoja yrityksestä: https://ostoskortteli.fi/riihimaki/teamsportia/

Riihimäen parhaat tarjoukset: https://www.ostoskortteli.fi/tarjoukset/?keyword=&location=riihimaki&category=&price_range=&sort=

Muita kumppaneita: https://www.ostoskortteli.fi/kumppanit/

Video liikkeestä: https://www.youtube.com/watch?v=zbHVt6uMZfo