Riihimäen kenkäparatiisi - Kenkä-Oscar

kenkä oscar.jpg

Pidän itseäni kenkäihmisenä, vaikka ainakin kenkien puhdistaminen tuppaa jäämään välillä taka-alalle. Eteiseeni on ehtinyt kasaantua kunnioitettava ’’kenkäkokoelma’’, jos sitä kenkäkaaosta voi sellaiseksi haukkua. Oma jalkani ei luonnollisestikaan enää kasva, jolloin olen voinut laajentaa kenkävarastoani käyttötarpeideni mukaan. En koe olevani shoppailua suuremmin harrasteleva ihminen, mutta aika ajoin vain tulee fiilis, että nyt tekisi mieli elvistellä kadulla uudet kengät jalassa. Riihimäellä sijaitseva Kenkä-Oscar on nimensä veroisesti kenkäliike, jonne olin taustatutkimuksieni jälkeen päättänyt käydä vilkaisemassa tarjontaa paikan päällä.

Kenkä-Oscarissa pitäisi olla nettihakujeni mukaan erittäin laaja kokoelma erilaisia kenkiä, joten toivon löytäväni ainakin jotakin uutta sovitettavaa ja ideoita tuleviin kenkäostoksiini, vaikka en löytäisikään juuri minulle sopivaa kenkämallia tällä vierailukerrallani. Olin kuitenkin odottavan optimistinen. Jo hieman tutummaksi käynyt junamatka oli ohi muutamien menevämpien biisien tahdissa ja pienen kävelylenkin jälkeen olinkin jo liikkeen edessä vilkuilemassa näyteikkunan tarjonta. Liike vaikutti todella isokokoiselta ulkoa katsottuna ja koreita näyteikkunoita koristivat erilaiset kengät ja nahkaiset käsilaukut.

Pienoisen pällistelyn jälkeen päätin siirtyä sisätiloihin, jonka seurauksena törmäsin ensimmäiseen miellyttävään yllätykseen – automaattioviin! Tämä toi tunteen siitä, että astuisi isoon tavarataloon ja sisälle päästessä tämä olikin osittain totta, tosin sillä erotuksella, että sisätilat olivat suurimmaksi osaksi täynnä mitä erilaisempia kenkiä muun irtaimiston sijaan. Liikuin ensimmäisenä liikkeen poistoalueelle, jossa myytiin erilaisia poistettavia tuotteita. Löysin täältä paljon erilaisia kenkämalleja, jotka olivat isoissa alennuksissa, mutta omaan jalkaan sopivia malleja en löytänyt metsästykseni jälkeen ja oli aika astua peremmälle itse liikkeen oikeaa valikoimaa katselemaan.

Silmiini osui nopean hyörimisen jälkeen liikkeen matkalaukkuvalikoima, joita lähdin tällaisena wannabe-maailmanmatkaajana katsastamaan. Matkalaukkuja ei ollut suuri määrä ja oli selvää, että paikka oli kenkäliike, mutta tästäkin huolimatta näytillä olevat matkalaukut olivat erittäin laadukkaita ja useammassa olikin nähtävillä teksti ’’7 vuoden takuu’’. Laukkujen jälkeen siirryin itse pääruoan pariin ja aloin katsomaan itselleni sopivia kenkiä. Nopealla vilkaisulla naisten kenkiä oli myynnissä enemmän kuin miesten kenkiä, mutta miestenkin kenkävalikoima oli vähintäänkin laaja. Näkymää hallitsivat omien silmieni mukaan sellaiset merkit kuin Sievi, Rieker, Ecco ja Jana, mutta myös muut merkit olivat hyvin edustettuina liikkeen hyllyköissä. Kengistä valtaosa oli nahkaisia, jonka noteerattuani en voinut olla hypistelemättä jokaista vastaantulevaa nahkaista kenkää. Aina välillä hipelöintieni lomassa, käteni tarttui omistavammin osaan kenkäpareista, jonka jälkeen pääsin kokeilemaan kenkien tuntuja jaloissani. Kenkiä katsellessa ja kokeillessa tulin siihen tulokseen, että Kenkä-Oscarin kenkävalikoimissa on pidetty käytännöllisyys päällimmäisenä kriteerinä ja kengillä kävellessä huomasi, että näissä oli sekä mukava kävellä että oleilla ja tämä piirre toistui pitkälti jokaisesta kokeilemastani kenkämallista.

Olin jo omasta mielestäni käynyt jokaisen jalkineen läpi, mutta silmiini osui vielä lopuksi aina yhtä legendaariset Reino- ja Aino -tossut, jotka hellivät kenen tahansa jalkapohjia kuin pilvenhattarat konsanaan. Niin ne toki hellivät minuakin, kun hieman ohimennen kokeilin näitä kotimaisia mukavuuksia jaloissani. Pienen tossuilusession jälkeen tarkastin vielä liikkeen tarvikevalikoiman, johon kenkäliikkeen mukaisesti kuului erilaisia harjoja, puhdistusaineita, kengännauhoja ja muita vastaavanlaisia tuotteita, joilla saisi vanhemmatkin kengät uutukaisen näköisiksi. Tämän läpikäytyäni olin päättänyt lähteä liikkumaan seuraavaan osoitteeseeni, mutta ennen lähtöä halusin ostaa mukaani ihailemani Reino -tossut, jotka pääsisivät mukanani tehokkaaseen kotikäyttöön. Seuraavaan kertaan kenties?

Lisätietoja yrityksestä: https://ostoskortteli.fi/riihimaki/kenkaoscar/

Riihimäen parhaat tarjoukset: https://www.ostoskortteli.fi/tarjoukset/?keyword=&location=riihimaki&category=&price_range=&sort=

Muita kumppaneita: https://www.ostoskortteli.fi/kumppanit/