Rentouttava hengähdys- ja herkutteluhetki Paakari Puustissa

Paakari Puusti -Screenshot.png

En pidä itseäni kovinkaan kummoisena kahvi-ihmisenä, vaikka kahvi toki maistuukin tarjoiltaessa. Tämä on varmastikin yksi syy, minkä vuoksi kahviloiden kiertäminen on jäänyt kaiken kaikkiaan vähemmälle omalta osaltani, vaikka herkuttelu vetääkin puoleensa harva se päivä. Kaipa sitä on myös yrittänyt pitää lompakossa muutakin kuin hämähäkin seittejä jemmassa, sillä jatkuva pullilla ja muilla vastaavilla herkuttelu toisi varmasti muutamankin loven lompakkooni, sillä herkkuhammastani ei tunnu rehellisyyden nimissä kolottavan koskaan. Nyt olin kuitenkin päättänyt käydä vierailemassa Paakari Puustin Kauppalankadun liikkeessä herkuttelemassa vatsani soikeaksi, sillä jo paikasta näkemäni kuvat saivat pötsini protestoimaan hyvinkin kuuluvalla tavalla.

Netin perusteella paikasta saisi perinteisempien kahvittelujen ja herkuttelujen ohella erittäin maukkaan näköisiä lounaita, mutta olin jo ehtinyt vannottaa itselleni, että haen paikasta korkeintaan pienen ähkyn ja säästän ruokayliannostuksen suosiolla seuraavaan vierailukertaan. Olin kuvia nähdessäni ehtinyt muutenkin jo valita muutamat suosikkini, joita pyrkisin maistelemaan paikan päälle päästyäni.

Liikkeen eteen päästyäni pystyin kirjaimellisesti tunnistamaan miellyttävän herkkuaromin sieraimissani, joka kutsui minua astumaan peremmälle tähän herkkukeitaaseen. Minun ilokseni kahvilan ulkopuolella oli joukko pöytiä, joilla keväästä nauttiminen olisi varmastikin ollut ekstramiellyttävää. Tämä soveltui päivän aurinkoiseen teemaan mahtavasti ja samalla katseeni kiinnittyi liikkeen ulkopuolella olevaan mainoskylttiin, jossa mainostettiin erittäin huokeita jäätelöannoksia tuoreiden vohveleiden kera. Aurinkoinen ja lämmin päivä plus jätski, mikä voisi enää sopia paremmin yhteen? Päätin kuitenkin käväistä sisällä ainakin kääntymässä ja vilkaisemassa ennen herkutteluspottini valikointia.

Sisälle päästyäni huomioni kiinnittyi ensimmäisenä liikkeen erittäin avariin tiloihin, sillä kahvilaan olisi mahtunut suurempikin lauma ihmisiä. Olin saapunut paikalle hieman lounaan jälkeen, jonka vuoksi uskon pahimman ruuhka-ajan menneen jo, mutta paikalla oli silti mukava joukko ihmisiä minun lisäkseni. Ulkoasultaan kahvila oli sisältä hyvin leipomomainen ja esillä olikin uskomattoman laaja valikoima erilaisia herkkuja valintani vaikeuttamiseksi. Valikoimissa oli nopealla vilkaisulla erilaisia leivoksia, pieniä suolaisia, kakkuja ja muuta hyvää mitä saattaisit odottaa tämänkaltaiselta kahvilalta. Liikkeestä löytyi jopa erikoisempia makeispusseja ja erilaisia villasukkia, jos näitä halajaa!


Itse innostuin jäätelöstä aiemmin niin paljon, että päätin nyt tilata tiskiltä kerralla isomman annoksen, jotta saisin mielihaluni tyydytettyä edes pieneksi hetkeksi. Samalla mukaani tarttui herkullinen ruisleipä, jossa oli reilut täytteet nälän häätämiseksi. Valitsin istumapaikakseni kahvilan ulkopuolella olevan pöydän, sillä olinhan juuri kuolannut auringonpaisteen ja lämmön perään. Sanotaanko vaikka näin, että elämä voisi olla kamalampaakin, kuin auringosta ja jäätelöstä nauttiminen ilman suurempia stressinväristyksiä. Pakko myöntää, että tunne oli tuossa hetkessä hyvinkin euforinen ja hetkestä tuli nautittua reilumpikin tovi kuin mitä kehtaan tässä myöntää.

Hetken istuskeltuani ja nautiskeltuani lautaseni oli sulaa jäätelöä ja muutamia ruisleivänmurusia lukuun ottamatta tyhjä herkuista ja oli aika jatkaa matkaa. Vatsani kiitti tästä elämyksestä olemalla vaiti ja tämän seurauksena jouduin lupaamaan aina niin rationaalisille aivoillenikin, että uutta vierailukertaa ei tarvitsisi odottaa kauaa…

Lisätietoja yrityksestä: https://www.ostoskortteli.fi/hyvinkaa/paakaripuustikauppalankatu/

Hyvinkään parhaat tarjoukset: https://www.ostoskortteli.fi/tarjoukset/?keyword=&location=hyvinkaa&category=&price_range=

Muita kumppaneita: https://www.ostoskortteli.fi/kumppanit/

Video liikkeestä: https://www.youtube.com/watch?v=VizFwuEifRs