Jimi Hendrixin jalanjäljissä Hyvinkään Musiikki-S:ssä

Musiikki-S -Screenshot.png

Minulla ei ollut lähtökohtaisesti minkäänlaisia ennakko-odotuksia Musiikki-S:stä. Koska olen henkilönä hyvin suunnitelmallinen, en halunnut rynnätä liikkeeseen täysin sokkona ja pää kolmantena jalkana, vaan tein liikkeestä pienen nettihaun, kuten aina teen ollakseni hieman viisaampi asian suhteen. Tämän pienen tutkinnan jälkeen en rehellisyyden nimissä viisastunut paljoakaan, sillä liikkeestä löytyy suhteellisen kitsaasti tietoa. Yrityksestä löytyvä video ja muutamat tekstit netissä kuitenkin kielivät siitä, että paikassa olisi erittäin laaja kosketinsoitinvalikoima ja avulias omistaja, joka todennäköisesti osaa auttaa minua kaikissa soitinhuolissani.

Ennen liikkeessä vierailuani päätin teeman mukaisesti iskeä Spotifysta kitarahenkisempää soittolistaa kuunneltavakseni ja tulipahan siinä vilkaistua muutama legendaarisempi pätkä kaikkien aikojen kitarariffeistä, jotta pääsisin meininkiin mahdollisimman hyvin mukaan henkisellä tasolla. En tiedä vakoiliko ja siunasiko Jimi Hendrix kitarahenkisiä toimiani pilvien reunalta, mutta kun Musiikki-S:ssä käyntipäivä koitti, oli keli erittäin lämmin ja keväinen. En tiedä. Ehkä tämä kaikki on vain sattumaa, mutta itse en malttanut odottaa pääsyä Hyvinkäälle, jotta voisin päästä ihailemaan ja kokeilemaan Musiikki-S:n erilaisia soittimia.

Junamatkani jälkeen saavuin Hyvinkään asemalle, jolta käveleminen ei ollut mitään auringon porottaessa ja reilun viiden minuutin kävelyn jälkeen olinkin jo Musiikki-S:n liikkeen edessä. Pieni kellon kilinä antoi liikkeen pitäjälle ilmoituksen siitä, että olin astunut liikkeeseen ja minua olikin välittömästi vastassa hyväntuulinen herrasmies, joka toivotti minut iloisesti tervetulleeksi liikkeeseensä. Ensimmäisenä omana huomiona oli liikkeen tilat, sillä ne olivat täynnä erilaista musiikkiin liittyvää tavaraa. Liike ei ole suuremmin kiinnittänyt huomiota sisustukseensa, mutta valikoimaa ja valinnanvaraa täältä ainakin löytää. Liikkeen tiloja hallitsee seinusta, joka on täynnä erilaisia kitaroita kaikenlaisiin tarpeisiin jokaisesta hintaluokasta, mutta silmiini osui kaikenlaista muutakin kivaa. Peremmältä löytyi useampi laadukas sähköpiano, joilla pimputtelisi niin harrastelija kuin ammattilainenkin hyvien soundien kera, puhumattakaan kaikesta muusta musiikkiin liittyvästä, jota oli kirjaimellisesti laidasta laitaan.

Liikkeestä löytyi omaan silmääni kaikki, mitä musiikinystävä voisi kaivata. Kaiken soittimien katselun ja testailun jälkeen kävin pienen keskustelun liikkeen omistajan kanssa kitaroista ja mikä tekee jostakin kitarasta ’’paremman’’ kuin toisesta. Asiaa ei ollut kovinkaan helppo selittää, joten hän antoi minulle joidenkin satojen eurojen kitaran ja pyysi kokeilemaan miltä se tuntuu. Hetken soiteltuani totesin kitaran ihan kitaraksi, en huomannut mitään, joka todennäköisesti johtui siitä, että en ole kummoinen kitaraekspertti. Seuraavaksi sain kouriini useampia tuhansia maksavan Martinin kitaran ja uuden pyynnön kokeilla kitaraa. Tein samaa kuin edellisenkin kanssa, mutta edellisen kitaran jälkeen kitara tuntui jotenkin erilaiselta. Ensireaktioni oli, että ääni tuntui puhtaammalta ja kirkkaammalta jälkimmäisessä... Sitä oli hyvin vaikea selittää, mutta liikkeen omistaja nyökytteli. Tämän jälkeen hän antoi oman esimerkkinsä ja soitti molempia soittimia hetken. Edelleenkin epäilen, että en tunne kitaroita kovin hyvin, mutta en huomannut eroa kitaroiden välillä niitä kuunnellessani, ainoastaan niitä itse kokeillessa. En ollut aiemmin miettinyt asiaa, mutta nyt ymmärsin tätäkin asiaa paljon paremmin, kun sai kokeilla asiaa konkreettisesti omissa kätösissä. Voisi kai sanoa, että se on yksi syy miksi soittimet tulisi edelleen hakea itse liikkeestä testailemisen jälkeen.

Kävimme läpi myös muita kosketinsoittimia ja erityisesti sähkökitaroita edelliseen kitarakeskusteluun liittyen. Sain vielä pienen sähkökitaraesittelyn vierailuni loppuun, jonka jälkeen aloinkin tekemään lähtöäni takaisin Helsinkiin. Kiitin omistajaa esittelyistä ja lähdin talsimaan jälleen kauniissa auringonpaisteessa kohti Hyvinkään asemaa tietäen mistä haen soittimeni tai huollatan ne, kun tarve iskee!


Lisätietoja yrityksestä: https://www.ostoskortteli.fi/hyvinkaa/musiikki-s/

Hyvinkään parhaat tarjoukset: https://www.ostoskortteli.fi/tarjoukset/?keyword=&location=hyvinkaa&category=&price_range=

Muita kumppaneita: https://www.ostoskortteli.fi/kumppanit/

Video liikkeestä: https://www.youtube.com/watch?v=oZLHUj4d1Z4