DataIT - tietoteknisten murheiden takuuvarmat ratkojat

DataIT -Screenshot.png

Nykypäivänä on tärkeää, että tietotekniikka toimii kuten kuuluukin. Itsekin teen töitä enimmäkseen tietokoneen ruudun ääressä ja mikään ei voisi olla ärsyttävämpää kuin hitaasti ja lagisesti toimiva tietokone, joka kyllä yrittää saada jotakin aikaan, mutta edes minuuttien odottelu ei tuo toivottua lopputulosta. Hermot kiristyvät, hiiri saa kyytiä ja töiden aikamääreet paukkuvat. Ei kiitos.

Seuraavana vierailukohteenani oli DataIT:n liike, joka on Riihimäellä sijaitseva IT-alan yritys, joka mainostaa olevansa alueensa palvelevin. Tämä lienee lähtökohtaisesti hyvä asia, sillä tietokonekieli ja muut alaan liittyvät saattavat olla monellekin hepreaa, jolloin palvelu ja sen selkeys korostuu. Itse osaan käyttää tietokonettani tiettyyn pisteeseen, mutta tietokoneen sisäisistä jutuista en tiedä käytännössä ollenkaan mitään ja käyttäminen on muutenkin jäänyt hyvin pintapuoliseksi. Siksi on hyvä, että on olemassa liike, jossa kaikenlaiset IT-murheet saadaan selätettyä mahdollisimman vaivattomalla tavalla.

Nykyinen koneeni on toiminut suhteellisen moitteetta toistaiseksi, mutta edellinen läppärini saattaisi olla eri mieltä kaadettuani puoli lasillista vettä sen näppäimistölle ollessani omaan tapaani huolimaton kuin mikä. Se läppäri kyllä vielä elää, mutta puolet näppäimistöstä ei toimi, joten kirjoittaminen ei tuntunut itsestä ainakaan kovinkaan ergonomiselta enää tuossa vaiheessa. Lähdin liikkeeseen siis hyvin avomielisellä asenteella ilman mitään suurempia IT-murheita, mutta eihän sitä tiedä mitä laitteilleni käy junamatkan aikana..

Ulos päästyäni totean laitteeni (toivon mukaan) ehjäksi ja lähden astelemaan DataIT:n liikettä kohti. Liikettä saattaisi olla hieman vaikeaa tunnistaa pidemmän matkan päästä, mikäli ei tuntisi paikkoja Riihimäellä, mutta hyvänä maamerkkinä toimi onneksi isompi liiketila, jonka yhteydessä on muun muassa K-Supermarket. Liikkeen sisäänkäynti on liiketilojen sisäpuolella ja sisään astuessani ulko-oveen yhdistetty liikkeentunnistin ilmoittaakin saapumisestani liikkeen henkilökunnalle.

Avukseni tulee montakin henkilökuntalaista ja saankin heiltä erittäin kattavaa informaatiota ja tietoa liikkeen palveluista. Liikkeen tiloista silmiinpistävintä oli tilojen avaruus ja valoisuus ikkunoiden suuren määrän vuoksi. Itselleni ei ainakaan tullut ahdas olo DataIT:n tiloissa. Näytillä on useita eri tuotteita, kuten erilaisia tietokoneita, näyttöjä, tulostimia ja esimerkiksi pelitarvikkeita. Erityisesti liikkeen tarjoamat käytetyt koneet kiinnittivät huomioni ja minulle kerrottiin näistä koneista se, että ne ovat yleisesti ottaen muutaman vuoden vanhoja äärimmäisen laadukkaita koneita, joiden hinta voi uutena olla lähemmäs 5 000 euroakin. Näiden koneiden sisäisiä komponentteja katsellessa tämän kyllä ymmärtää, sillä nämä koneet suoriutuvat vaativimmistakin tehtävistä vaivatta. Hyvänä lisähuomiona on muistettava tietokoneiden kierrättämisen ekologisuus, joka on itsellenikin tärkeä asia ja jota muutkin saattavat arvostaa.

Valikoimissa on niin kannettavia tietokoneita kuin pöytäkoneitakin ja minulle esiteltiin esimerkiksi myynnissä oleva käytetty MacBook, joita heillä tulee toisinaan myyntiin, vaikkakaan ei aivan jokapäiväisesti. Käytettyjen tuotteiden lisäksi paikasta on saatavilla uusiakin tuotteita ja esimerkiksi liikkeessä myynnissä olevat tulostimet olivat kaikki uusia ja käyttämättömiä.

Käytettyjä tuotteita hankkiessa saattaa tulla ajatelleeksi, kuinka hyvin laitteet kestävät omassa käytössä. Otin asian puheeksi henkilökuntalaisen kanssa ja hän kertoi, että he pitävät huolen siitä, että laitteet ovat niin sisäisesti kuin ulkoisestikin parhaassa mahdollisessa kunnossa ja niiden on kuin käyttämättömiä. Tämä todellakin päti, sillä näytillä olevista tietokoneista oli mahdoton sanoa mikä laitteista olisi uusi ja mikä käytetty. Hän myös kertoi, että heidän laitteillaan on täysi takuu, joista tietokoneilla on 6 kuukautta ja tietokonenäytöillä 1 kuukausi.

Kun puhe oli siirtynyt takuuasioihin, oli luonnollista puhua DataIT:n tarjoamasta huollosta, joka on heille äärimmäisen tärkeä palvelu. Liikkeessä on mahdollista saada toivottominkin tapaus kuntoon, josta paikan monihenkilöinen henkilökunta pitää varmasti huolen. Ongelman laajuudesta riippuen vika voidaan jopa saada korjattua välittömästi. Muutenkin liikkeen meiningistä paistaa sloganin mukainen ilmapiiri ja itse olin vaikuttunut kaikesta informaatiosta ja avoimuudesta, jota sain osakseni liikkeessä. Pyörin vielä hetken paikassa haistelemassa ympärilleni paikan henkilökuntalaisen kanssa, mutta aikani katseltuani olin jo ammentanut kaiken saatavilla olevan ja oli jälleen aika lähteä liikkumaan kotia kohti. Kiitoksien jälkeen pääsinkin hyppäämään Riihimäkeä lämmittävän auringon alle ja jalkani ottivat suunnaksi juna-aseman. Itsellänihän ei ollut mitään ostettavaa tai korjattavaa tällä reissulla, mutta liikkeessä vierailu sai minut pohtimaan vakavasti käytetyn tietokoneen ostamista, kunhan nykyinen koneeni kuukahtaa käyttämättömään kuntoon. Ja kukapa tietää milloin tietokoneeni kaatuu ja tarvitsen oikeasti ammattitaitoista apua? Paikan ystävällinen palvelu jätti mukavan fiiliksen, joten tiedän pitäväni paikkaa muistissa, kun koneeni ei enää herääkään seuraavaan työpäivään!

Lisätietoja yrityksestä: https://www.ostoskortteli.fi/riihimaki/datait/

Riihimäen parhaat tarjoukset: https://www.ostoskortteli.fi/tarjoukset/?keyword=&location=riihimaki&category=&price_range=&sort=

Muita kumppaneita: https://www.ostoskortteli.fi/kumppanit/

Video liikkeestä: https://www.youtube.com/watch?v=5rfX0cL2tNA